Bir insan günde kaç diş sarımsak yemeli?

 Sarımsak iyidir ama çok yemeyin. DSÖ, günde 1 ila 2 diş sarımsak yemeyi önerir.

Sarımsak keskin bir besindir ve çok fazla tüketilmesi mide rahatsızlığı, ishal, karın ağrısı, şişkinlik ve ağız kokusu gibi belirtilere neden olabilir.

Sarımsak, 15 kalori, 3 gram karbonhidrat, 0.58 gram protein, 2.85 mg C vitamini, 1.29 mg selenyum ve 0.15 mg demir içeren bir diş çiğ sarımsak ile besin açısından yoğundur.

Bilimsel araştırmalar, yalnızca çiğ sarımsak yemenin sarımsağın sağlığa olan faydalarını en üst düzeye çıkarabileceğini kanıtlıyor.

Sarımsak alliin ve alliinase içerir. Ezilmiş veya ezilmiş sarımsak, havadaki oksijenin etkisi altında, bu iki madde allisin sentezleyecektir.

Sarımsağın ana aktif maddesi olan allicin, vücudun doğal savunmasını artırabilen, bağışıklık sistemini güçlendirebilen ve genel sağlığı iyileştirebilen güçlü antibakteriyel ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir.

Sarımsak uzun ömürlü bir gıda olarak kabul edilir. Dünyadaki uzun ömürlü besinler sıralamasında sarımsak ikinci sırada yer alıyor.

Almanlar özellikle çiğ sarımsak yemeyi severler, yılda 8000 ton sarımsak tüketirler.

Almanya, ortalama 80 yıldan fazla yaşam süresi ile dünyanın en uzun ömürlü ülkelerinden biridir. Almanlar, uzun ömürlerinin sarımsak tüketimiyle yakından ilişkili olduğuna inanıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar